Så deltar du i EuroMillions

Sverige är tyvärr inte ett av de länder som officiellt deltar i EuroMillions. Det kan därför verka som det är kört redan från början, och den som vill ha chansen att vinna miljardbelopp helt enkelt får försöka på något annat sätt, till exempel genom att bli börshaj eller liknande. Men bara för att du är Svensk så betyder det inte att EuroMillions är utom räckhåll, och för den som verkligen vill delta, så står en del olika möjligheter till buds. Naturligtvis är det internet som är grunden till deltagande för de som bor i ”fel” land och ändå vill delta.

Själva spelmomentet i EuroMillions går till ungefär som på välbekanta Lotto. Man väljer fem nummer av 50, plus två ”Lucky Star”-nummer. Vinstutbetalningarna börjar sedan från och med de som lyckats pricka in minst två nummer, eller ett nummer plus två ”Lucky Star”-nummer. Det som verkligen lockar är dock jackpotten, som vinns av den som lyckas pricka in både de fem huvudnumren plus sina båda ”Lucky Stars”. Jackpotten är progressiv, och växer från dragning till dragning om ingen vinnare finns. Rekordvinsten än så länge är på 190 miljoner euro, drygt 1,6 miljarder kronor. Vinsterna i EuroMillions ligger i allmänhet på en lite lägre nivå än i exempelvis amerikanska Powerball och Mega Millions, men till skillnad från dessa, så är vinsterna i EuroMillions i allmänhet befriade från skatt.

Så hur gör man egentligen för att delta som svensk, om man tycker att tio miljoner på lotto verkar lite väl lite? Att åka till Frankrike eller Storbritannien för att köpa sin lott kommer ju bara att löna sig om man vinner hyfsat mycket. I stället så kan man då köpa sina lotter online, via olika agenter som specialiserat sig på just att köpa lotter åt kunder som bor i ”fel” land. Det kan här gälla att vara lite vaksam, så att den agent man väljer verkligen håller vad hon lovar, men är man bara det minsta uppmärksam, så bör detta inte vara något större problem. Man kan på detta sätt även delta i andra stora lotterier runtom i världen, om man så vill.